2015-04-20_22h25_00_734-19.png

TGA oktatási helyszíneink

A Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. a duális képzés felé történő elhivatottságának köszönhetően mára 5 tanműhellyel (891 m2-en) és 1 gyártás közeli tanulószigettel (120 m2-en) képes fogadni a diákokat. A tanműhelyek nagyobb része önerőből, egy része pedig pályázat útján került felszerelésre.  A megvalósuló képzési modellnek köszönhetően a diákok első években elmélet igényes gyakorlati foglakozásban részesülnek a tanműhelyekben, majd ezt követő lépcsőben folyamatorientált gyakorlati képzésben vesznek rész a tanulószigeten, majd az oktatás utolsó évében gyártás területen szervizpontok mellett „on the job” képzésben vesznek részt megbízottaink mentorállása mellett.

A tanműhelyek úgy kerültek kialakításra, hogy az elmélet átismétlése alkalmával is a diákok már kezükbe vehetik az eszközöket, szerszámokat, minden azonnal rendelkezésükre áll.

2015-04-20_22h36_26_400-20.png

Az 5 tanműhelyből 3 gépészeti irányultságú, ahol az alap megmunkálásokon keresztül a gépi megmunkálásig, az alap mérő szerszámoktól a termelésben használt komolyabb mérőeszközökig, a csapágyszerelés rejtelmeitől  akár a lineáris technikáig, mindennel találkoznak a diákok. Az oktatásunkban fontos terület a pneumatika, melyhez több munkaállomás került beszerzésre, erre épül az elektro-pneumatika, de nyílván megjelennek az oktatásunkban a hidraulika területei is.

A 2 elektromos irányultságú tanműhelyünk egyike kifejezetten egy számítógéppel támogatott oktatóegységre irányul, ahol a diákok az oktatás során úgy ismerkednek meg az elektronika alapjaival és területeivel, hogy a számítógép által bemutatott leírásokat kell követnie a diáknak, így lépésről lépésre összeépítésre kerülnek a szükséges kapcsolások, melynek működését a számítógépes rendszer folyamatosan be is mutat.  A másik elektronikai tanműhelyünk esetén az huzalozások, kötéseken keresztül a villamos mérésekig, de a vezérléseken keresztül a mechatronikáig minden oktatás teret kap.        

A gyártás közeli tanulószigeten a diákok, a termelés által használt gyártó és ellenőrző rendszerek/sorok mellett, különböző beállítási, átállítási, karbantartási munkálatokat végeznek a korábban megtanult kompetencia területek alkalmazásával.