2015-05-06_08h46_55_730-46.png

A duális szakképzésről...

Duális szakképzés - így nevezik azt a képzési rendszert, amelyben a diákok elméleti képzését az oktatási intézmények, a gyakorlati oktatást pedig a cégek végzik, vagyis a szak- és szakközépiskolások tanidejük egy részét nem az iskolában, hanem az intézménnyel együttműködő cégnél töltik. A rendszer előnye, hogy a tanulók még azelőtt rengeteg szakmai tapasztalatot szereznek, hogy megszereznék a szakképesítést, ráadásul kapcsolatba kerülnek olyan cégekkel, ahol később el is helyezkedhetnek.

2015-04-14_10h43_58-5.png

Miért érdemes a duális képzést választani?

  • minden hónapban havi juttatást, ösztöndíjat biztosítunk
  • a társadalombiztosítási jogszabály alapján biztosítottá válsz a tanulószerződés idejére, így az iskolarendszerű  szakképzésben eltöltött időd szolgálati időnek minősül
  • ingyenes gyakorlati képzésben részesülsz
  • egészséges és biztonságos munkakörülmények között tanulhatsz szakmát
  • étkezési hozzájárulásban, utazási költségtérítésben részesülsz és munkaruhát is kapsz
  • jobbak lesznek az elhelyezkedési esélyeid, biztos munkahelyre számíthatsz

A duális képzés nagy előnye, hogy a diákok az elméleti oktatás mellett valódi gyakorlatot szereznek, már a tanulmányaik idején, ennek a segítségével az iskola elvégzése után is könnyebben tudnak elhelyezkedni. A diák valódi munkahelyen valódi munkatapasztalatot szerez. A képzés után pedig a vállalatoknak lehetősége van közvetlenül a saját tanulói közül biztosítani a szükséges munkaerőt.