2018-01-17_11h09_22-340.png

Felsőoktatási duális képzési program a miskolci Boschnál

Mit jelent a felsőoktatási duális képzés?

A felsőoktatási duális képzés a felsőoktatás és a vállalatok igényeinek összehangolásán és szoros együttműködésén alapuló gyakorlatorientált képzési forma, amely a képzésben résztvevő hallgató számára számos előnnyel jár.

A képzési programba felvételt nyert hallgatóink már az első félévtől kezdve vállalati körülmények között gazdagíthatják az egyetemen elsajátított elméleti tudásukat, miközben tapasztalt mentoraink támogatják szakmai fejlődésüket.

 

Hogyan működik a duális képzés a gyakorlatban?

Miután felvételt nyertél duális képzési programunkba, hallgatói munkaszerződést kötünk veled, amely a képzési program teljes időszakára szól, és kijelölünk számodra egy mentort, aki a választott szakterület specialistájaként szervezi betanulásodat, valamint támogat tanulmányaid során. Minden duális programunkhoz a Miskolci Egyetemmel együttműködve a kerettantervnek megfelelően egy speciális képzési tervet állítunk össze, amely főként a valós körülmények között zajló úgynevezett „on the job” betanításból, önálló projekt feladatokból, specialistáinkkal történő konzultációkból, esetenként szakmai és személyes kompetencia fejlesztő tantermi képzésekből áll. Mindeközben megismerkedhetsz vállalatunk és a választott szakterület működésével, de bepillantást nyerhetsz a szakterületedhez kapcsolódó egyéb területek folyamataiba is, így értékes gyakorlati tapasztalatokkal gazdagíthatod elméleti ismereteidet.

A gyakorlati foglalkozások időpontjait az egyetemi oktatási napokkal összehangolva alakítjuk ki, ezért az egyetemi szorgalmi időszak során általában heti 1-1 napot, míg a vizsgaidőszakban, valamint a szünetekben több időt töltesz a vállalatnál.

 

Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar:

 • Járműmérnöki BSc (Robert Bosch Energy And Body Systems Kft.)
 • Mérnökinformatikus BSc (Robert Bosch Energy And Body Systems Kft.)
 • Gépészmérnöki BSc (Robert Bosch Power Tool Kft.)
 • Mechatronikai mérnöki BSc (Robert Bosch Power Tool Kft.)

Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar:

 • Gazdálkodási és menedzsment BSc (Robert Bosch Energy And Body Systems Kft.)
 • Pénzügy és számvitel BSc (Robert Bosch Energy And Body Systems Kft.) 

 

 

Miért érdemes a duális képzést választanod?

Korszerű, piacképes szaktudást szerezhetsz – Az egyetemen szerzett elméleti oktatásodhoz szorosan illeszkedő, valamint csak a vállalatunknál megszerezhető szakmai ismereteket sajátíthatsz el valós környezetben valós munkafolyamatok során. A vállalatunknál végzett tanulmányaid alatt a legjobb szakembereinktől tanulhatod meg a választott szakterületed alapjait, valamint mentorod a program teljes időtartama alatt nyomon követi szakmai fejlődésed.

Folyamatosan fejlődhetsz nemzetközi környezetben - A duális képzési program során a szakterületedhez illeszkedő továbbképzéseken vehetsz részt, amelyekkel bővítheted szakmai és személyes kompetenciáid. A nemzetközi környezetben végzett tevékenység lehetőséget nyújt számodra interkulturális ismereteid bővítésére, valamint nyelvtudásod fejlesztésére is.

Pénzügyi önállóságra tehetsz szert - A program teljes időtartama alatt havi alap juttatásban, valamint tanulmányi eredménytől függő ösztöndíjban részesülsz.

Azonnali munkalehetőséget kaphatsz – A program befejezését követően azonnali munkalehetőséget kaphatsz vállalatunknál.

 

Mit várunk el a jelentkezőktől?

 • Érvényes jelentkezés a Miskolci Egyetem 2018 szeptemberében induló mérnökinformatikus, járműmérnök, gazdálkodási és menedzsment, pénzügy és számvitel, gépészmérnök, mechatronikai mérnök, villamosmérnök duális alap- és mesterszakjainak valamelyikére
 • kiváló tanulmányi eredmény
 • kimagasló érdeklődés a választott szakterület iránt
 • kommunikációs szintű angolnyelv- és/vagy németnyelv- tudás
 • képesség a csapatmunkára
 • jó kommunikációs és problémamegoldó készség

 

Hogyan jelentkezhetsz a felsőoktatási duális képzési programunkra?

Amennyiben a vállalatunk által meghirdetett BSc szintű duális képzési programra szeretnél jelentkezni, először töltsd ki a honlapon található jelentkezési lapot, majd küldd el részünkre elektronikus formában a honlap „jelentkezés” menüpontján keresztül.

MSc képzés esetén motivációs levelet és önéletrajzot kérünk szintén a „jelentkezés” menüponton keresztül.

Ezt követően a Miskolci Egyetem által meghirdetett duális szakra is add be a jelentkezésedet az egyetem által megadott határidőig. Felsőfokú duális képzésben abban az esetben vehetsz részt, ha felvételt nyersz a Miskolci Egyetem és a miskolci Bosch által indított duális szakok valamelyikére.

 

Hogyan zajlik a kiválasztási folyamat?

 A kiválasztási eljárás során több körös kiválasztást alkalmazunk. A jelentkezési határidő lezárulását követően a pályázatodat elbíráljuk, és amennyiben pályázatod alapján megfelelsz az elvárásainknak egy személyes beszélgetésre hívunk. A személyes találkozónk alkalmával szeretnénk többet megtudni rólad, felmérjük rátermettségedet, motivációdat, valamint nyelvtudásodat, ugyanakkor te is megismerhetsz minket és a választ kaphatsz kérdéseidre a programmal kapcsolatban. A kiválasztási eljárás utolsó lépéseként egy kiválasztási nap keretében találkozunk újra, ahol teszteket, egyéni feladatokat, valamint a többi jelölttel együtt csoportos feladatokat fogsz megoldani. A kiválasztás eredményéről legkésőbb július 3-ig értesítünk.

 

Meddig jelentkezhetsz a duális képzési programjainkra?

BSc szakokra kitöltött jelentkezési lapodat 2018. március 20-ig várjuk.

Jelentkezés itt!

További információk a programról:

BSc szakok - Czapák Zita +36 46 849-288