2015-05-06_730-48.png

Gyártósori gépbeállító képzés

A gyártósori gépbeállító szakképzés a Bosch gyártósorainál használt és alkalmazott műszaki technológiák megismerésére irányul, a végzett szakmunkások alkalmassá válnak a gyártási tevékenységek előkészítésére, próbagyártásra, szerelési folyamatok végrehajtására, gyártósori gépek, megmunkáló gépek kezelésére, ütemszerű karbantartására, ellenőrzésére és különböző gyártásközi mérőeszközök használatára. A képzés alapozó éve az iskolában, a második évtől a gyakorlati foglalkozások a Bosch TGA tanműhelyében, tanulószigetén és a termelési osztályokon valósul meg. A tanulók a képzés végeztével a termelési osztályokon kiemelt operátor vagy junior gépbeállítói feladatokat láthatnak el.

A szakképesítéssel rendelkező diák:

  • képes beállítani, karbantartani, átépíteni a célgépeket és az aktuális gyártási folyamat igényei szerint szükséges átállításokat,
  • figyelemmel kíséri a gyártás minőségét, szükség esetén beavatkozik  a gyártási folyamatba,
  •  hiba esetén az eljárási utasítások szerint elvégzi a szükséges korrekciókat, a beavatkozást és eredményét dokumentálja
  • a gépsoron működtetett alakító - és szerelőszerszámokat karbantartja
  • az elkopott szerszámokat cseréli és beállítja

Gyártósori gépbeállító képzésre jelentkezés

A gyártósori gépbeállító képzésre a jelentekezés első lépése, hogy be kell adni jelentkezését ezen az oldalon a jelentkezési űrlap kitöltésével a Bosch Miskolc duális szakképzésére, illetve ezzel párhuzamosan az Andrássy Gyula Gépipari Szakközépiskola és Szakgimnázium titkáráságára is a meghatározott formok kitöltésével.

Az iskola által megfogalmazott felvételi eljárást megelőzően a Bosch Miskolc munkatársai előmeghallgatást tartanak, melyet követően megküldi a vállalat a visszajelzését, hogy a sikeres felvételt követően kezdeményezzük a tanulószerződés megkötését vagy sem.

További információ a jelentkezéssel kapcsolatban az Andrássy Gyula Gépipari Szakközépiskola és Szakgimnázium titkáráságán kérhető.